Europa

Vad du inte får missa när i Europa

Över tiden, första-timer resenärens spår över hela Europa har vajade back’n’ tillbaka, med förändringar som inleddes genom tillkomsten av tåg, Mark Twains “är han död?” skämt, och stigande eller fallande järnridån eller två.
Europa har en som ger en storögda första-timer de 10 bästa av Europas städer i tre veckor. (Naturligtvis, det är OK att ta längre tid.)
LONDON
Två dagar är inte en enorm mängd tid i en stad med så mycket att göra men du bör fortfarande kunna se höjdpunkter som Tower, Tate Modern, Big Ben och Buckingham Palace samt delta i en West End theatre Visa och njuta den etniska matställen i East End.
PARIS
En kanaltunneln tåg tar dig till sevärdheter i Paris. Med utsikt över vägarna från Triumfbågen, se Louvren eller Versailles och en vacker kyrka eller två är det minsta ni kan göra. Prova livliga Montmartre för middag.
BARCELONA
En övernattning rida rälsen och du är på din nästa stopp, färgglada Barcelona, där den ekologiska modernistiska arkitekturen och Gaudís Sagrada Familia kommer wow du. Missa inte den katalanska matlagning. Ditt första flyg av resan flyttar du till…
beninfo_se x2
ROM
Den eviga staden; de säger att livet inte är tillräckligt för att veta det. Under två dagar sightseeing i Rom, välja de monumentala sevärdheterna i Colosseum, Vatikanstaten, Pantheon, Spanska trappan och Fontana di Trevi. Kvällar du kommer att äta ute i centro storico och Trastevere.
VIENNA
Över en natt på tåget till kejserliga staden Wien (som “väntar för dig” enligt Billy Joel), där du ska dröja kvar i ett kafé, titta på Lipizzaner stallions, vandra de fotgängare shoppinggatorna och se en föreställning på Staatsoper.
BUDAPEST
Bara tre timmar bort, har Budapest också en livliga cafékultur, plus en vibrerande mix av gammalt och nytt. Var noga med att besöka Castle Hill och ta en blöt i en av stadens termalbad.
BERLIN
En heldag ridning rälsen tar dig till stadens sevärdheter i Berlin, Europas mest snabbt föränderliga (och spännande); måste-ser inkluderar alla Berlinmuren gallerier, minnesmärken och museer, plus nya sevärdheter som Sony Centre och Filmmuseum. På natten Kreuzberg är alternativa nattlivet navet, medan Prenzlauer Berg är mer vuxen.
beninfo_se x1
DUBROVNIK
Har du gå ombord ett plan för att bli bländad av marmor gator och röda hustaken i Dubrovnik, Kroatien. Med alla medel, först går stadens murar; utsikten över staden och havet är bra. Utforska resten av gamla stan och ta en plats på ett kafé eller längs en av stränderna.

Leave a Reply