Asien

Bäst av Sydostasien, sevärdheter omhuldade för livet!

Det finns så många överväganden: tid, budget, intressen, komfort, erfarenhet. Men om du precis har börjat med resor sak, du kan inte göra mycket bättre än Southeast Asien.
Fastlandet Southeast Asien – inklusive Thailand, Vietnam, Laos, Kambodja, Burma, Malaysia och Singapore – erbjuder några av de säkraste och vänligaste semi exotisk resan runt för människor i alla budgetar och åldrar. För nya och erfarna resenärer alike erbjuder denna region massor av kulturella och visuella stimuli, en utvecklad turistinfrastruktur, ändlösa verksamhet, säkerhet och otrolig mat. Och bäst av allt, det är relativt billigt.

 

Här är några ställen som du bara inte får missa på semester:
Bangkok är full av utsökt inredda buddhistiska tempel – när du går från en till nästa du ska vara ständigt blåses bort av hantverk och elabourate detaljer. Men om du skulle hellre söka upplysning i en gourmetmåltid, eller dansa hela natten, får du också Bangkok – restaurang och nattklubb scener här är bland bästa i världen.

beninfo_se x3

Tokyo kan inte bedömas utifrån, eftersom de förväntar sig fornlämningar kommer istället bli hälsad med moderna drabness. Det kejserliga palatset, fortfarande hem till kejsaren, inte bör missas, och museet Edo-Tokyo Detaljer stadens historia. Sensoji Temple är stadens äldsta och Tokyo National Museum har den största samlingen av japansk konst i världen.

 

Flytta över, Haussmann och l’Enfant. Pekings stadsplanerare slå dig av ett par århundraden. Hans namn är Kublai Khan. Här hittar du en mängd historia, både gamla (Hall av bevarande harmoni, Sommarpalatset, förbjudna staden) och nyare (ordförande Mao Memorial Hall, Himmelska fridens torg). För bästa marknaden, Välj marknadens smuts över den turistiga Sidenmarknaden.
Shanghai är cool, självsäker inför dagens Kina och dess energi är smittsam. Gå till the Bund att titta på fartyg vid floden och förundras över den enorma utbud av arkitektoniska stilar på displayen, eller titta på publiken gå i Folkets torg. Köpare bör göra ett beeline för tyg marknaden, där du kan ha en kostym eller klänning skräddarsydda för dig till fyndpriser. På natten, utforska alla slags fashionabla restauranger, barer och nattklubbar eller bara promenad genom staden njuter av den spektakulära Neonljusen.

 

Siem Reap är en snabbt växande stad med massor av nya hotell, restauranger och nattklubbar. Men chansen finns, du här inte staden i sig, utan för vad som är i närheten: otroligt välbevarade antika tempel. Även om du har värsta jetlag någonsin, dra dig ur sängen för att vara på Angkor arkeologiska Park när det öppnas – soluppgång över Angkor Wat är värt att förlora sömn över.

Leave a Reply