Resa till ljusstaden – Paris

Varje gång när någon pratar om förtrollande städer, med anmärkningsvärd arkitektur, med utsökta dofter och romantisk atmosfär, är städerna som ringer människor som är kär i världen, alltid den första staden på listan. Från det häpnadsväckande Eiffeltornet till det hemliga Louvre-museet, till oemotståndliga dofter av franska kulinariska läckerheter som väcker alla sinnen, att promenera hand i hand på broarna i floden Seine – ljusstaden är verkligen inspirerande.
Att resa till denna mycket populära, unika stad kan bredda dina synpunkter på konst, matlagning och mode. Varje hörn i Paris har sin egen historia, skönhet och historia. Det finns många saker att se i Paris som den största avenyn finns Champs Elysees, som är centrum av staden, sedan den magnifika katedralen Notre-Dame som lämnar dig utan andetag, och det är inte konstigt varför så många konstnärer inspirerades av det när de gjorde sina mästerverk.
Louvren är ett av de mest fascinerande världsmuseerna. Där kan du spendera dagar att titta på och beundra många mästerverk av de mest kända konstnärerna hela tiden, men den mest populära är Mona Lisa av Leonardo da Vinci. För någon som älskar konst, är denna plats en dröm som går i uppfyllelse. Det är det mest charmiga stället som heter Montmartre, och det är känt som en konstnärlig quart i Paris, där du kan se en hel del konstnärmålning på gatan och där du kan känna spöket i den gamla staden. Många kända artister samlades, levde och skapade där, som Dali, Monet, Picasso, Van Gogh och andra.
Om du letar efter en nöjen och bra show, kan du hitta den i kabareterna. Den mest kända i Paris är Moulin Rouge och Crazy Horse. Paris är känt som modehuvudet, där du kan se många kända designers, titta på modeshower och köpa kläder på kvalitet.
Att resa till Paris kommer att vara en av dina bästa investeringar och du kommer ihåg det bra.

Leave a Reply