Njut av din semester i Makedonien

Om du planerar att besöka Europa på en semester, så har du en lista över saker du måste göra medan du är där. Även om du kanske vill besöka de “vanliga” semesterorterna som Frankrike och Spanien – uppmanar vi dig att besöka ett litet land på Balkanhalvön.
Detta är Makedoniens land. Du kanske inte tycker om detta land som något speciellt – men faktumet är att det är en av de vackraste platserna i Europa och världen. Naturen som du ser i detta land kommer att förbluffa dig oavsett vem du är och ingen kommer att vara likgiltig för dem.
Nu rekommenderar vi dig att besöka den gamla staden Ohrid. Detta är en UNESCO världsarvslista och det är en stad som är livfull med liv och charm. Den finns nära den vackra Ohrid-sjön som kommer att fånga fantasin hos alla som ser det.
Det har sagts att det finns ett kloster för varje dag på året i denna stad. Det finns många kloster och kyrkor i och runt staden. Du behöver veckor för att se dem alla.
Och det finns också underbara stränder som du kan besöka om du vill koppla av vid sjön. Det finns många alternativ som du kan prova i den meningen – fråga bara någon av lokalbefolkningen och de kommer gärna att berätta allt om stränderna som du kan besöka i Ohrid.
Det är ingen slump att Ohrid är en av de mest populära turistmålen i hela området. Tusentals och tusentals människor besöker denna plats på årsbasis och de lämnar förtrollade med de skönheter som den har att erbjuda.
Så, oavsett vem du är, rekommenderar vi dig att besöka Makedonien och särskilt staden Ohrid. Vi kan lova dig att du inte kommer att lämnas likgiltigt för all den skönhet som landet och staden har att erbjuda. Vi hoppas att du kommer ha mycket roligt när du är där!

Leave a Reply