Besöker Luxemburg

Luxemburg är ett av de minsta länderna i hela världen. Det ligger i Centraleuropa, mellan Frankrike, Tyskland och Belgien. Så det här frågar följande fråga: Eftersom det finns så många stora städer i närheten som Berlin, Amsterdam, Bryssel och Paris – behöver du ens ge Luxemburg en chans? Finns det något unikt att du kan se där? Eller kan du bara hoppa över denna destination och resa någonstans annars?
Tja, vi står fast på tanken att du verkligen borde spara lite tid för att besöka landet också. Och tro det eller inte, det finns många anledningar till varför du skulle vilja göra det här. Först och främst rekommenderar vi dig att besöka Petrusse Park i Alzette Valley. Detta är en underbar plats om du bryr dig om en promenad – det finns en vacker joggingsväg som du kan använda om du vill hålla dig i form. Det finns en liten flod som du kan njuta av att titta på – denna flod har flödat länge, och det har gett staden Luxemburg den utsikt som den har idag.
Då bör du besöka Casemates du Bock. Under slottet som byggdes på grunden av staden, kan du hitta mycket långa tunnlar. Hela upplevelsen kan känna sig lite klaustrofobisk, och till och med läskig för vissa människor – men de utsikter som du kan se i slutet av dessa tunnlar gör det bra att kolla dem. Du kommer att kunna ta några underbara bilder av dig själv och dina närmaste – och av de vackra vyer som du kommer att undra på på platsen.
Att gå på en City Promenade Guided Walking Tour i Luxemburg kan vara en smart sak att göra. Vi föreslår att du använder möjligheten att hitta en kvalitetsguide som kan initiera dig till stadens historia. Du kommer att kunna lära dig mycket och du kommer att kunna se staden med egna ögon.
Var noga med att njuta av din vistelse i det vackra landet Luxemburg.

Leave a Reply