Att göra i Amsterdam

Att åka på semester till Europa kräver planering. När allt kommer omkring kan Europa mycket väl vara en av de minsta kontinenterna, men det är extremt tätt. Det är platsen för en stor del av mänsklighetens historia, så det finns många ställen du bör besöka och se.
Men om det finns ett ställe som vi rekommenderar att du besöker, oavsett vem du är, är det Amsterdams stad i Nederländerna. Det här är helt enkelt en av de vackraste städerna i hela världen – så det är ingen skada på att besöka den medan du är på och om över hela Europa.
Första saker först – vi kommer att nämna den beryktade Red-Light District of Amsterdam. Prostitution är laglig i Nederländerna, och RLD är en av de mest erkända platserna där man praktiskt taget kan fönstret handla för prostituerade. Självklart, om du inte är den typ av person som vill använda prostituerade tjänster – är det fortfarande ett ställe som kommer att pigga din nyfikenhet, eftersom de röda lamporna kommer att sparka upp din fantasi.
Som en motsats till detta är Amsterdam en av de mest kulturellt rika städerna i världen. Så kan du gå till det berömda Museumplein i Amsterdam, en plats där du kan kolla några av de största museerna i Europa. Vi rekommenderar dig att kolla in Van Gogh-museet, liksom Rijksmuseum. Och hela parkområdet på Museumplein i Amsterdam är ett utmärkt ställe att vara oavsett vem du är.
Då kan du ta en färja och checka in på NDSM – en plats där ungdomar samlas och håller bland annat evenemang med bland annat musik och graffiti. Självklart borde du nu veta att gräs är helt lagligt i Nederländerna – så är människor som tillfälligt röker marihuana på gatorna inte något du borde bli förvånad över när du är i Amsterdam.
Och det här är bara en liten del av alla de saker som du kommer att kunna se i den vackra staden Amsterdam. Ha det roligt att besöka denna underbara plats!

Leave a Reply