Världen är en bok så hålla resa till Edinburgh

Världen är en bok och som inte reser, Läs bara sida ” citerade Saint Augustine verkligen. Särskilt om en kille inte åtnjuter det unika paradiset eller bredvid staden. ” Hej gott folk, gå vidare mot ” Aten i norr (när det hette)” i kommande semester.
Edinburgh ligger i sydöstra Skottland med sitt centrum nära den södra stranden av Firth of Forth, en arm av Nordsjön. Denna stad har sitt ursprung i c.8500 BC.
Fast det var fascinerad stad för turister från början, har fått de flesta av populariteten som ett attraktivt centrum i Scotland i 1800talet. Den klassiska gamla medeltidsstaden var georgianska new town unified och benämn en Unescos världsarv 1995. Sedan dess har det blivit en unik fascinerande arkitektur displayen. Idag är det ett viktigt centrum för finans, lag, turism, utbildning, kulturella angelägenheter.
Här är några missas attraktiva historiska besökande ställen
CANONGATE KIRK
1688 beordrade kungen James VII i Skottland (också James II av England) för att konstruera detta monument och det färdigställdes 1691 med en holländsk stil.
ST. MARY’S CATHEDRAL
Det är den största kyrkliga katedralen, en slående byggnad, designad av George Gilbert Scott 1879.
INCHCOLM ISLAND
Några miles öster om Forth Rail Bridge, grundat av konungen David 1100talet.
PALACE I HOLYROOD HOUSE
Det är bygga i 1128 men tjänade som huvudsakliga bostad för kungar och drottningar av Skottland från 1400talet och framåt.
ST GILES CATHEDRAL
Sedan 800talet finns en kyrka i anslutning till den. Den byggdes i 1120 under John Knox.
SCOTT MONUMENT
Mest kända monument viktorianska Gothiaham konstruerat i 1844.It har respekterats i namn världen berömda författaren Sir Walter Scott.
Förutom de ovanstående monument många fler historiska platser som Greyfriors Kirkyard, The Georgeian House, Rosslyn Chapel, EdinBurgh Castle etc. är det.
VISSA ILLUSORISKA SEVÄRDHETER
PRINCESS STREET
Det är länge mest trafikerade gatan. Världens äldsta oberoende varuhuset är här.
DUDDINGSTON
Dold bakom Arthers säte hittar du den pittoreska, tidigare byn av Duddingston där viltreservat kan ses.
VATTEN AV LEITH WALK WAY
Populär cykling och promenader rutt.
CRAMOND
Mest framträdande stranden är ww2 befästningar. I det dimmiga vädret den stiger dramatiskt från dimman och vid lågvatten sökvägen sträcker sig hela vägen till ön.
Förutom ovanstående syn scener många gillar Holyrood Park, Royal Mile, The Meadows, Calton Hill, Victoria street, bibliotek, Zoo, konstgalleri osv livfulla kulturella fests, romantiska platser och mycket mer.

Leave a Reply