Hongkong – i turist drömlandet

En av de hetaste nya turistmål är Hong Kong. Hongkong är en autonom provinsen i Kina, och det är en unik plats på den. Och detta är en av de främsta anledningarna varför du vill gå till Hong Kong på en semester, oavsett vem du är. Men bara för att vatten din aptit… vilka är några av de bästa saker som en turist skulle kunna göra på denna plats?
Vår första rekommendation för dig att göra när i Hong Kong är att gå på Victoria Peak. Detta är utan tvekan en av de mest kända och mest älskade turist hotspots av Hong Kong. Det är toppen av där du kommer att kunna visa hisnande sevärdheter av staden Hong Kong och det omgivande området. Oavsett vem du är, hittar du sevärdheterna vördnadsbjudande. Det finns en debatt om huruvida det är bättre att se Hong Kong från Victoria Peak under dagen eller natten. Vi antar att du kommer att behöva se sevärdheter både under dag och natt för att lösa debatten i ditt sinne.
Nu, vi har något speciellt för finsmakare bland er. Om du gillar mat, som de flesta människor gör, kommer då du vara glad att prova den Hong Kong delikatessen av dim sum. Dim sum när översatt betyder ”touch of the heart”, och medan det har ett gripande namn, det betyder bara att du kommer att kunna äta några dumplings tillsammans med andra traditionella livsmedel. Detta var på gång en morgon måltid, men numera du kunde äta det när som helst under dagen. Och dom är att det är helt utsökt – någon turist som kommer till Hong Kong ut att prova detta recept minst en gång för deras glädje.
Och det finns dussintals, om inte hundratals olika saker som du kommer att kunna göra i Hong Kong när du kommer dit. Det finns ett talesätt som är känd bland människor som har besökt både Hong Kong och New York city: ”en New York-minut är ett Hong Kong andra”. Detta innebär att livet här är verkligen snabbt tempo och att du blir förtjust över vad Hongkong har att erbjuda.

Leave a Reply