Milano – ett paradis av Italien

En stad som är känd för mode, konst och arkitektur, Milan är värt att besöka igen och igen. Staden förstördes delvis i andra världskriget men återuppbyggdes sig för att bli ett ekonomiskt nav och hem till en nationell börs. Den staden i Italien är känt för märkeskläder, trendiga butiker, historiska sevärdheter och berömda målningar e.g. Leonardo Da Vincis Nattvarden bevarad i en kyrka Santa Maria Della Grazie.
En kort reseguide till Milano
När du går till Milano, planera din resa enligt de dagar du kommer att tillbringa i staden. Du kan hyra en taxi eller resa med buss, spårvagn eller metro och se de platser som du tycker är intressant. Glöm inte att besöka Corso Vittorio Emanuele som är en bred gata anslutande Piazza Duomo och Piazza San Babila. Det är trafik gratis under dagen, och om du är shopping fanatiker, du kan avvara lite tid för shopping kläder och accessoarer. Du kan titta på museer och historiska platser för ditt intresse för detta en dagsutflykt.
Om du är en tre dagars resa till Milano, ska du till La Scalaoperan, Duomo di Milano, Castello Sforzesco, Villa Necchi Campiglio och Giardini Pubblici Indro Montanelli trädgård. Många restauranger i Milano serverar läckra italienska rätter. Du kan ha den italienska smaken i berömda restaurangerna i staden.
Mat i Milano, Italien
Om du reser till Milano, måste du prova välsmakande italienska mat för att göra resan minnesvärd. De berömda rätterna inkluderar Cannoli (bakelse), Gelato (efterrätt), Panettone (kaka) i godis. Pasta, krämig Rissotos, Costoletta Alla Milanese, Pizza förmedla en viss italiensk smak tungan som gör din resa till Italien minnesvärd.
Milano är en vacker stad med många platser att titta på, men du måste göra en perfekt plan för att göra din semester värt att spendera denna fantastiska plats. Du kan besöka Milano året om med tankeden avslutande dagen av museer och de andra turistmål.

Leave a Reply