Amsterdam – en av de mest populära Europeiska semesterorter

I området i närheten finns det en myriad av saker som folk kan göra i Amsterdam. Så är det avgörande att göra en bra plan innan du besöker detta holländska staden. Det spelar verkligen ingen roll om du gillar att festa, koppla av eller du vill lära dig mer om nederländska och europeiska kultur och historia – Amsterdam har allt du behöver.
Amsterdam är en mycket liberal stad, så förvänta dig inte konservativ människor där. Både marijuana och prostitution är legaliserat, men Red Light District är definitivt inte bara intressanta platsen i Amsterdam.
Amsterdam är exempelvis hem till Anna Frank House. Detta hus är en historisk plats eftersom det är exakt där den lilla judiska flickan gömde sig undan nazisterna under andra världskriget och skrev sin dagbok. Om du besöker Amsterdam med barn, se till att besöka Science Center Nemo. Tusentals människor besöker denna fantastiska museum varje år och det finns mer än en kul sak att göra det vilket innebär att du kommer att hålla barnen upptagna i timmar.
Om du är på semester i Amsterdam bör du också kontrollera Van Gogh-museet. Detta är definitivt den mest berömda holländska konstnären tiderna trots att det finns många andra berömda holländska människor. Van Gogh-museet ligger på södra sidan av staden och värd för den största samlingen av Vincent Van Gogh konstverk, mestadels målningar. Dessutom är museet visar målningar och konstverk från andra kända artister alltför.
Amsterdam är en av de canal städerna i Europa, som Venedig i Italien till exempel. Så, när i Amsterdam är det en smart idé att ta canal kryssningar. Dessa kryssningar kommer att låta dig utforska de gamla delarna av staden. Det är bäst att ta en 2-timmars kryssning för att få en bättre förståelse av historien av denna fantastiska stad.
Slutligen, om du är i Amsterdam ensam eller med dina vänner, njuta av nattlivet i denna stad men var försiktig eftersom du kan enkelt ryckas med alla de alternativ som du har.

Leave a Reply