Topp 5 städer att besöka när du planerar en Europa resa

Juletid är den bästa tiden att tillbringa i Europa, jag vet att det är extremt kallt ute men när du ser turisterna från hela världen tillsammans med lokalbefolkningen i julstämning, plats ser himmelska och något som du inte vill missa. Nedan är listan över topp 5 städer enligt mig som är de bästa städerna att besöka när du planerar en Europa resa.
1. Rom, Italien
När jag tänker på besöka Europa, är första i min bucket list Rom. Denna italienska staden är också känd som staden på sju kullar och nyligen utsågs No.1 i listan över bästa platserna att besöka i Europa. Denna stad ger den mytiska känslan & de flesta resenärer besöker Rom är helt säker på att det är något magiskt med denna plats. Några av de populära platserna i Rom är; Roman Colosseum, Fontana di Trevi, St Peter’s Basilica etc. Rom är Italiens huvudstad staden.


2. Aten, Grekland
Denna stad är huvudstaden i Grekland och är extrema historisk betydelse. Aten är en stad där du hittar fantastiska lokala marknader, arkitektoniska monument, lade tillbaka långsam livsstil och massor och massa exotisk mat. Staden är fylld med iögonfallande monument som Parthenon, Akropolis, antika Agora och templet av olympiska Zeus etc. För historia fanatiker innehåller denna stad några av de stora museerna som; Nya Akropolismuseet, Benaki Museum, Arkeologiska nationalmuseet, som också är en attraktiv turist plats.
3. Paris, Frankrike
Staden av kärlek, mode och Eiffeltornet, Paris är bland de städer som i listan hink av nästan alla resenärer, såvida du inte redan bor i Paris. Denna stad är fylld med ikoniska sevärdheter, museer och kyrkor. Fantastisk utsikt, god mat, mode och världsklass museer ensam lockar miljontals besökare varje år. Atmosfären på denna stad kommer att ge dig en oförglömlig upplevelse. Platser att se i Paris, Louvren, Eiffeltornet, Notre Dame-katedralen, Arc de Triomphe etc.

4. London, England
Huvudstad i England, London är en av de livligaste städerna i världen, och rankades No.1 i en omröstning som Best City för familjesemestrar i Europa. Nu när efter Brexit, London är inte officiellt del av Europa, men det är fortfarande ganska nära det. Några platser att se i London är; British Museum, Towern, Big Ben, Buckingham palace, Westminster Abbey, National Gallery, Tower Bridge etc.
5. Amsterdam
Denna stad är också på varje resenärer bucket list, Amsterdam har en atmosfär av sina egna, det finns mer till det än Red light district & caféer, det en stad som står ut från alla. Amsterdam var röstat som No.1 i en omröstning av bästa vinter semester plats och du hittar många turister här under vintern. Staden är känd för dess exotiska restauranger & romantiska platser. Bästa platserna att besöka i Amsterdam är; Anne Frank House, Van Gogh Museum, Vondelpark etc.

Leave a Reply