Några bra skäl att besöka Frankrike

Enligt senaste statistiken reser mer än 85 miljoner turister till Frankrike varje år vilket gör detta land den mest besökta platsen i världen. Detta skäl bör motivera dig att resa dit, men om detta inte är tillräckligt; Vi kommer att ge några fler anledningar.
God mat
Det franska köket är känt över hela världen och du kan hitta franska restauranger i nästan varje större stad i världen. Men om du vill smaka unika franska rätter måste du resa till Frankrike. Bouillabaisse, croissant, ratatouille, fois gras, sufflé, ganache – dessa är några av de saker som du kan prova i några vackra franska restaurang. Naturligtvis, för att uppleva skönheten i franska köket, bör du också beställa ett franskt vin. Som vi alla vet, är Frankrike känd för de stora vinerna.
En riktigt romantisk plats
För många människor är Frankrike en symbol för romantik. Det finns många ställen såhär över hela Frankrike. Till exempel kan du ta en romantisk tur till några av de populära slott som Fontainebleau slott av Château de Chambord. Eller kanske kan du besöka en vacker trädgård som trädgårdarna i Latour-Marliac eller Versailles. Onödigt att säga, ger staden Paris ensam dussintals romantiska ställen för unga par, nygifta och äldre par också.
Konst och kultur
Frankrike är ett land där du kan utforska hundratals museer. Naturligtvis, den mest kända är Louvren. Detta Museum innehåller Mona Lisa, men det har också mer än 30.000 konstverk från konstnärer som Raphael, Caravaggio och Rembrandt, Leonardo da Vinci. Förutom Louvren, kan du också besöka till Musee d’Orsay, Musée national d’Art Moderne, slottet i Versailles och många andra platser där konstverk från Frankrike och andra länder i världen visas.
Shopping
Om du gillar shopping då du kommer definitivt att njuta av din vistelse i Frankrike. Frankrike erbjuder ett brett utbud av trendiga butiker och detta är särskilt sant för Paris som ofta kallas modehuvudstad av världen. Om du gillar billigare saker, kan du besöka loppmarknaderna.

Leave a Reply