Saker att se och göra i Singapore

Varje år reser miljoner människor till Singapore. Om du planerar att besöka detta vackra tillstånd, bör du lära dig mer om de saker som det erbjuder. Singapore är faktiskt en stadsstat som ligger på den sydligaste delen av Malackahalvön i Sydostasien. Singapore består av över 60 små öar inklusive den berömda Jurong och Sentosa. De som besöker Singapore, har många olika alternativ när det kommer till underhållning, sightseeing, shopping, restauranger och boende. Nu låt oss nämna några av de saker som människor kan se och göra i denna stadsstat.
Först av allt, du kan besöka Singapore Flyer som är en av de största observation hjulen i världen. Det är 150 meter bred och 165 meter hög och har 28 stora kapslar som rymmer 28 passagerare. Resan varar en halvtimme och du kan använda det för att se många spännande saker från toppen.
Om du vill lära dig mer om historia, kultur och tradition av Singapore, bör du undersöka Kampong Glam, China Town och Little India. Den berömda Perakanan store-hus göra China Town speciell. Dessa är de platser där du kan hitta många olika saker bland annat kläder, smycken, örter och livsmedel. China Town är ett område där du kan se några berömda attraktioner som Sri Mariamman templet och den Buddha Tooth Relic Temple. Att utforska Little India tar dig på en helt annan värld. Utnyttja detta tillfälle för att besöka några teahouse, våt marknaden och restaurangtorg på Tekka centrum och några av de många restaurangerna.
Om du besöker Singapore med dina barn, bör du definitivt kolla Singapore Zoo. Det finns många turer och utställningar kan du njuta av det som natt safarin till exempel. Djurparken har också en närbild miljö för människor som vill titta på djur noga. Universal Studios ligger på Sentosa Island är en annan sevärdhet som dina barn kommer älska. Detta är faktiskt den första movie theme parken i denna del av Asien.
Tänk på att dessa är bara några av de saker som du kan se och göra i Singapore – The Lion City.

Leave a Reply