Den västra stranden Patong beach – The Pearl of Phuket Island

Patong är en strand och stad i västra delen av ön Phuket i Thailand. Den bästa perioden att besöka denna plats beror på vilken typ av aktivitet som du söker. Till exempel om du vill njuta av solen på den vackra stranden Patong beach är det förmodligen en klok idé att besöka Patong under den så kallade högsäsong som startar från November och varar fram till maj. Om du vill utforska det berömda nattlivet erbjuder denna plats då du bör komma under den så kallade lågsäsong som startar från maj och pågår fram till November. Detta är perioden av året när platsen är mindre trångt och priserna är lägre (även om priserna är allmänt mycket låg).
Patong beach är perfekt för sol och bad. Vad som är intressant är det faktum att om du bor på ett hotell som ligger nära denna strand du får tillgång till några andra vackra stränder som ligger nära Patong som Surin Beach och Kata Beach. Naturligtvis, du kan inte få det på foten men du kan alltid använda en tuk-tuk dit till ett relativt lågt pris. Kom ihåg att de stränder som vi har nämnt kan bli tråkigt efter ett tag och du kommer förmodligen att anställa en annan tuk-tuk till komma tillbaka på Patong beach. Patong är den plats där du hittar många restauranger, hotell, massageinstitut, nattklubbar, biografer, köpcentra etc. Att sitta under ett parasoll och en solstol kostar runt 150 bahts.
Många människor bo på Patong Beach för att smaka lite havet mat i några av de många vackra restaurangerna. Det finns några populära nattklubbar när du har avslutat din måltid-banan, Hollywood, förförelse, Tiger, Tai Pan och många andra klubbar. Några av dem är inriktade på äldre människor medan andra används uteslutande av yngre generationen.
Det finns många hotell i Patong och speciellt runt Patong beach vilket är logiskt eftersom tusentals människor besöker denna plats varje år. Om du letar efter de bästa alternativen Skriv bara “Hotel Patong” på några av de stora sökmotorerna så får du många resultat. Kontrollera att du gör lite forskning innan du väljer det perfekta hotellet för dig.

Leave a Reply