Chiang Mai – en dold pärla i Thailand

Enligt många webbplatser och tidskrifter är Chiang Mai en av de mest spännande resmål i världen. Men ändå, vanliga människor inte har hört talas om denna intressanta stad i Thailand.
I slutet av 1200-talet när staden grundades av den legendariska kungen Mengrai börjar historien om Chiang Mai. Så är det ingen överraskning varför denna stad är känd som Chiang Mai som faktiskt betyder New City. Det är värt att nämna att det var en gammal stad på samma plats som kallas Wiang Nopburi. Över tiden, har Chiang Mai utvecklats starkt försvar med massiva murar som skyddade den från Mongol invasioner och från andra angripare. När Lanna riket började förlora makten, förlorat Chiang Mai sin betydelse. De ständiga konflikterna med Burma under perioden mellan 16 och 1700-talet förbättra inte situationen. Men när situationen har stabiliserats blev staden snart huvudstad i norra Thailand. Idag är detta den näst viktigaste staden i Thailand efter Bangkok.
Människor kan hitta många sevärdheter och attraktioner i Chiang Mai. Detta är anledningen till varför tusentals människor som är redo att upptäcka nya saker om Thailand besöka denna stad.
En av de saker som gör Chiang Mai särskilda oss det stora antalet gamla buddhistiska tempel kallas Wats. Wat Chiang Man är exempelvis det äldsta templet i denna stad som grundades i slutet av 1200-talet. Besökare kan se magiker av Buddha och Läs mer om Lanna-arkitektur från detta tempel.
Den största attraktionen i den gamla delen av Chiang Mai är Wat Chedi Luang, en av de högsta byggnaderna från 1400-talet.
Templen är naturligtvis inte det enda som du kan besöka i Chiang Mai. En av de mest intressanta för utländska besökare är Chiang Mai Aquarium. Chiang Mai ligger hundratals mail från havet, men har det största akvariet i denna del av Asien. Besökare kan se mer än 8.000 havsarter.
Dessutom, besöka folk brukar nationalmuseet, Phuping Palace, Chiang Mai Zoo, botaniska trädgården och mycket mer.

Leave a Reply