Bästa nationella och historiska parker i Thailand

Planerar du att besöka Thailand för ett par dagar med familj eller vänner? Om ja därefter först av alla gratulationer för att göra detta bästa beslut eftersom denna jord, Thailand är en av de vackraste plats med massor av scenerier och destinationer som är makalös med andra platser i världen. Bland flera sevärdheter hittar du de nationalparker och historiska parker som de mest attraktiva platserna här får du uppleva unika saker som inte kan vara sett någon annanstans. Låt oss ta dig igenom några av de mest kända nationella och historiska parkerna om Thailand:

 

Erawan nationalpark: denna park ligger i västra Thailand. Den främsta attraktionen i denna park är Erawan Falls, som är ett vatten fall. Det liknar Erawan, en tre headed elefant i hinduisk mytologi.

 

Khao Yai National Park: ligger denna park i Nakhon Ratchasima provinsen, vilket är i den östra delen av landet. Det är den tredje största parken Thailand. Den främsta attraktionen i denna park är vilda djur som inkluderar elefanter, björnar och mycket mer.

 

Sukhothai Historical Park: Det ligger i norra Thailand. Här kan du se ruinerna av Sukhothai, som i 13: e och 14: e talet var huvudstad i Sukhothai. Inne i parken ser du om 26 tempel och en Royal Palace.
Kao Sok National Park: det är den största urskog Thailand. Det är för dem som vill den verkliga känslan av naturens skönhet i Thailand. Denna park har över 5% av den totala djurarter som är attraktion av denna park.

 

Ayutthaya Historical Park: Det är en historisk park där du ser ruinerna av den andra huvudstaden av Siam. Denna huvudstad grundades år 1350.

 

Mo Ko Chang nationalpark: Det ligger i provinsen Trat, som i östra Thailand. Denna nationalpark har över 50 öar eller du kan säga det är utvecklat med 50 öar. Med lummig skog och lugn miljö, här får du uppleva bäst av Thailand här.

 

Detta är de översta parkerna i Thailand att utforska när du reser här.

Leave a Reply