5 bästa våren resedestinationer i världen

För många människor är våren den vackraste perioden av året. Skönheten i våren förändras många platser på vår planet. Några av dem blir naturligtvis mycket mer vacker och attraktiv och värt ett besök även om du bor hundratals miles away. Nu låt oss kontrollera de 5 bästa våren resmål i världen.

Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam är en av de platser där du fritt kan bära en tröja under våren. Om vi jämför denna stad under våren och sommaren, kommer vi att märka att priserna är mycket lägre på våren. Vädret i April och särskilt i maj är bra och luften är ren tack vare överflödet av blommor och grönska.

Victoriafallen, Zambia och Zimbabwe

Dessa är de största vattenfallen i världen och de listas bland de sju naturliga underverk i världen. De är belägna på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia och de ingår i Zambezifloden. Regnperioden slutar i April och i nästa månad nivån på vatten i floden ökar att göra dessa vattenfall ser ganska vild.

Sydön, Nya Zeeland

Sydön på Nya Zeeland ligger på södra halvklotet vilket innebär att våren pågår från September till November. Även om denna ö är större än resten av nya Zeeland är det mindre befolkad. Det är därför det är inte konstigt varför turismen är mycket utvecklad. Sydön erbjuder campingplatser, vandring, alpinism, bad och surfing och våren verkar vara den bästa tiden för dessa aktiviteter.

Menorca, Spanien

Menorca är en liten ö i Medelhavet nära den östra kusten av Spanien. Jämförelsen med Mallorca är naturligtvis oundvikligt. Den genomsnittliga temperaturen på våren är ca 21 C vilket innebär att du också kan ta dina badkläder.

Pyrenéerna, Spanien och Frankrike

Bergskedjan Pyrenéerna ligger på gränsen mellan Frankrike och Spanien och det är säkerligen en av de mest attraktiva bergskedjorna i världen. Det är packat med fantastiska sjöar och spektakulära landskap.

Leave a Reply