En lista över måste-se platser i Frankrike

Frankrike är ett av de mest populära semestermålen i världen. Tusentals människor reser till detta europeiska land varje år för att bevittna skönhet raffinerad arkitektur, natur, kultur, historia och annat som gör detta land bra. Det råder ingen tvekan att varje hörn av Frankrike döljer något speciellt, men sedan din tid som turist kommer att begränsas vi kommer att belysa några av de mest intressanta platserna i Frankrike.

beninfo2016-04-03

Paris

Paris är en av de största och mest tätbefolkade städerna i Europa med mer än 12 miljoner invånare och hundratals besökare dagligen. Det ligger i norra delen av Frankrike vid floden Seine. Det grundades på 1100-talet och fram till 1700-talet var detta den största staden i västvärlden. I århundraden var denna stad huvudstaden av konst och kultur. Saker som du bör se i Paris är Louvren, Eiffeltornet, de nationella museum för modern konst, Montmartre (den plats där konstnärer och bohemer samlas), Elyse’s Palace, Notre Dame katedralen etc.

Le Mont Saint Michel

Detta är faktiskt en stenig ö i Engelska kanalen. Du kan hitta ett benediktinerkloster på denna ö som är en av de bästa exemplen på kristen arkitektur i Europa. Detta är naturligtvis där byn Le Mont Saint Michel ligger också.

Bordeaux

Bordeaux är en stad i Frankrike känd för de många vingårdarna. Denna college stad ligger på floden Garonne i sydväst. Staden grundades cirka 2 300 år sedan.

Caen

Caen ligger nära stranden av Engelska kanalen i Basse-Normandie. Enligt vissa historiker skapades staden av kelterna eftersom Caen kommer från keltiska orden för strid och dalen. Caen är idag mycket populärt resmål.

Evian les Bains

Denna lilla stad låter förmodligen bekant för dig och anledningen är enkel – Evian-vatten. Det ligger på kusten av Geneva laken. Staden fick sitt namn från det gamla franska ordet betyder vått. De medicinska fördelarna Evian mineralvatten upptäcktes i början av 1800-talet.

Leave a Reply