Var att gå och vad man ska göra i Thailand

I landet där det är varmt och behagligt året runt, kan du hitta många fantastiska överraskningar och oupptäckta magi spelar ingen roll om du är där för första eller femte gången. Eftersom Thailand har gott om sevärdheter och platser att besöka, ger vi dig en kort lista över saker som du kan göra om du någonsin bestämmer dig att resa i Thailand.
Vi kommer att hoppa över Bangkok eftersom vi är ganska säker på att du redan vet mycket om dess nattliv och shopping center. Om du letar efter något mer exotiskt bör du besöka Chiang Mai och Chiang Rai i norr, platser som har nästan overkligt bergsutsikt och mycket rik historia som kommer att fascinera dig.
Ruinerna av den antika staden Sukothai kommer att presentera den ärorika förflutnan i Thailand och om du vill veta mer om senaste resa till Ayuttahaya. Om du känner dig äventyrlig besöka mindre kända städerna Buriram och Loei. De blir populära bland turister under de senaste åren.
Visste du att några strider från andra världskriget ägde rum här? Om du vill hitta en plats som fortfarande är inne i den perioden, gå till Kanchanaburi. Det finns intressanta platser över hela Thailand men ibland ska du dina egna resor eftersom de inte är del av organiserade turer.
Hua Hin är en riktigt populär semesterort bland thailändare. Även den kungliga familjen tar ofta semester där.
För att känna Thailand bör du helt gå utanför fastlandet och besöka öarna. Dessa öar är kända för deras kristallklart vatten, gyllene stränder och vackra palmer. Även om Koh Chang är den största ön är det fortfarande inte mycket populär bland turister. Om du letar efter en riktigt populär ö sedan besöka Phi Phi-öarna och ta reda på hur Leonardo DiCaprio kände medan han filmade “The Beach”.
Phuket, Koh Samet, Koh Samui… dessa är alla platser värda ett besök.
Medan du är i Thailand besöker ett buddhistiskt tempel är ett måste. Det finns hundratals tempel (eller Wat som thailändarna kallar dem) över hela landet. Wat Phra Kaew i Bangkok är definitivt bland de mest populära tempel i Thailand och det är besöks av hundratals besökare och förutom att du kan se lokala troende be där. Du bör också besöka National museum, en flytande marknad eller delta i en thailändsk boxningsmatch. Glöm inte att besöka slottet också, eftersom Thailand är ett kungarike efter alla.

Leave a Reply