Resa till Portugal

Portugal är ett europeiskt land som placeras på den lberiska halvön i sydvästra delen av Europa. Södra och västra Portugal är hörn av Atlanten, vilket ger den några av de mest dramatiska kusten i väst.
Portugal gränsar bara ett land, Spanien, som utgör resten av Liberias halvön.
Portugal är ett mycket trevligt land att besöka – främst för alla personer som är förälskade i skaldjur. Längs hela kusten finns anmärkningsvärda restauranger dedikerade till matlagning färsk fisk. De flesta restauranger är prissatta med söta portioner. När du har mat i Portugal glöm inte att prova det fantastiska lokala vinet.
Medan Portugal är känt för port, är fantastiska viner hemodlade i regioner norr om Lissabon och Porto.
Om du är i några av de mer kända besökare platser är det klokt att göra en bokning. Det är också praxis i Portugal att inkludera en 5 – 10 procent tips för servitörer.
Engelska talas till stor del i hela Portugal och lokalbefolkningen är mycket vänliga. Ett stort urval av engelskskrivna tidningar kan köpas i de flesta av de större tidningskiosker.
Portugal är ett land rikt på historia och konst. Arkitekturen i Portugal ändras från område till område. Romarna var de första att lämna efter sig sin förbättrade strukturella design. Muslimska inkräktare från Nordafrika under 700-talet har också berikat arkitekturen i södra Portugal. Portugal är full av fantastiska tempel, kyrkor och gamla byggnader. Vissa gamla byggnader är restaurerade och förvandlas till stora hotell.
Hotell i Portugal finns gott om turiststäder och besökare, men på landsbygden kan de vara sällsynta. Om du reser via den portugisiska landsbygden planera din resa i god tid.
Sportlov kan fås när som helst på året. Medan portugiserna är till stor del i fotboll, kan de flesta marina sporter sökas längs hela kusten. Om du letar efter en Portugal golf semester bör vara överst på listan. De flesta av de bästa golfbanorna i Portugal finns i Algarve-området, som har en status som en av Europas bästa golfdestinationer.
Algarve-området i Portugal, som ligger i södra delen av landet, är den bästa platsen att besöka när som helst på året. Klimatet håller sig varmt året runt och den natursköna kusten erbjuder ett stort utbud av marin aktivitet.
Fiske är ett bästa sätt att leva för många i Portugal. Varje år under augusti månad arrangeras en stor fisk- och skaldjursfestival av en av hamnarna i Algarve.