Njut av din semester i Makedonien

Om du planerar att besöka Europa på en semester, så har du en lista över saker du måste göra medan du är där. Även om du kanske vill besöka de “vanliga” semesterorterna som Frankrike och Spanien – uppmanar vi dig att besöka ett litet land på Balkanhalvön.
Detta är Makedoniens land. Du kanske inte tycker om detta land som något speciellt – men faktumet är att det är en av de vackraste platserna i Europa och världen. Naturen som du ser i detta land kommer att förbluffa dig oavsett vem du är och ingen kommer att vara likgiltig för dem.
Nu rekommenderar vi dig att besöka den gamla staden Ohrid. Detta är en UNESCO världsarvslista och det är en stad som är livfull med liv och charm. Den finns nära den vackra Ohrid-sjön som kommer att fånga fantasin hos alla som ser det.
Det har sagts att det finns ett kloster för varje dag på året i denna stad. Det finns många kloster och kyrkor i och runt staden. Du behöver veckor för att se dem alla.
Och det finns också underbara stränder som du kan besöka om du vill koppla av vid sjön. Det finns många alternativ som du kan prova i den meningen – fråga bara någon av lokalbefolkningen och de kommer gärna att berätta allt om stränderna som du kan besöka i Ohrid.
Det är ingen slump att Ohrid är en av de mest populära turistmålen i hela området. Tusentals och tusentals människor besöker denna plats på årsbasis och de lämnar förtrollade med de skönheter som den har att erbjuda.
Så, oavsett vem du är, rekommenderar vi dig att besöka Makedonien och särskilt staden Ohrid. Vi kan lova dig att du inte kommer att lämnas likgiltigt för all den skönhet som landet och staden har att erbjuda. Vi hoppas att du kommer ha mycket roligt när du är där!

Topp attraktioner i Abu Dhabi

Om du vill ha blast för en semester, borde du resa till staden Abu Dhabi. Abu Dhabi, för de av er som inte vet, är Förenade Arabemiraten, och i förhållande till befolkningen är den näst största staden i landet – den första är Dubai. Medan Dubai oftast får det största berömet för att vara en turist hotspot, uppmanar vi dig fortfarande att göra ett stopp vid Abu Dhabi. Det kommer att vara väl värt din tid, särskilt om du anser några av de många attraktionerna som du kan besöka där.
Den första platsen som vi rekommenderar att du besöker är Sheikh Zayed Grand Mosque. Detta är en nybyggnation, och den öppnades för att folk skulle besöka år 2007, efter nästan 20 års konstruktion. Denna moské är lätt den viktigaste turisttillgången som staden Abu Dhabi har. De högkvalificerade byggnadsarbetarna och hantverkare har verkligen övergått, och de har byggt en byggnad för åldrarna. Arbetarna betalade fullständig uppmärksamhet åt detaljer, och de har gjort de invecklade delarna av interiör och exteriör perfekt. Det är en underbar plats där både muslimer och icke-muslimer kan besöka, och det finns guidade turer för turister som hålls regelbundet. Hela byggnaden är huggen i makedonisk marmor, och det skiner med skönhet.
Mangrove Kayaking Tours är något du måste uppleva oavsett vem du är. Du kanske tror att du inte är skicklig nog att delta i kajakpaddling, men när det gäller Mangrove Kayaking Tours i Abu Dhabi, är du glad att veta att det finns speciella turer för människor i alla färdigheter. De synpunkter och sevärdheter som du kommer att se under denna turné kommer att bli etsade djupt i ditt minne under lång tid – och hela upplevelsen blir glädjande.
Slutligen rekommenderar vi dig att kolla båtturerna i Abu Dhabi. Om du vill se stadens underbara skyskrapor har du en perfekt chans att göra det från vattnet. Det finns många turer som organiseras dagligen här, och om du väljer en så kommer du att ha tid på ditt liv när du korsar vattnet i närheten.
Vi hoppas att du kommer ha kul i Abu Dhabi!

Resa till Luxemburg

Det finns många människor som inte vet om förekomsten av ett litet land som finns mellan Frankrike, Tyskland och Belgien. Det här är Luxemburgs land – det är ett litet land i norra Europa. Men låt inte storleken lura dig en stund – det här är ett mycket rikt land när det gäller de saker du kan göra där för att ha det bra. Så det finns många anledningar till varför du skulle vilja besöka Luxemburg på semester.
Det första du kan göra medan du är i Luxemburg är att besöka det så kallade Gamla kvartalet. Detta är en plats som en gång var starkt befäst. Men befästningarna förstördes så småningom och nu finns det bara grönskande parker med vacker natur. Så, om du är ett fan av naturen, rekommenderar vi definitivt att du besöker denna plats.
Notre Dame-katedralen byggdes tillbaka på 1700-talet och är mycket känd som en autentisk arkitektur som miljontals människor från hela världen kommer och besöker varje nu och då. Det är en vacker struktur som står för omkring fyra århundraden. Vi lovar att du inte kommer att vara likgiltig för det oavsett vem du är.
Nationalmuseet för historia och konst är den tredje och sista platsen som vi rekommenderar att du besöker medan du är på semester i Luxemburg. Du kommer att kunna hitta många olika konstverk här – både nutida och historiska. Om du är fan av antingen konst eller historia, kan vi garantera att du kommer ha en bra tid här. Vi föreslår att du besöker denna plats innan du lämnar landet.
Men faktumet är att vi kunde skriva en hel bok om ämnet saker du kan göra medan du är i Luxemburg. Detta är ett vackert, litet land, som vi anser att alla borde besöka minst en gång under sin livstid. Så vi hoppas att du kommer ha mycket roligt när du gör det här och vi rekommenderar att du besöker Luxemburg på semestern så fort du kan.