Förbereda för en ön semester

De flesta människor skulle älska att tillbringa sin semester på en ö. Dock har inte alla av dem en idé hur man förbereder sig för en perfekt semester. Detta är helt naturligt eftersom människor är olika och har olika behov och önskemål. Ändå, finns det några saker som måste ta hänsyn till varje person som vill gå på en ön semester.
Först av allt, måste du överväga behoven hos de människor som ska åka på semester. Kommer du ensam, med din partner, med din familj eller vänner? Det finns vissa öar som är idealiska för en familjesemester medan andra är kända för vilda fester och som platser som besöks av unga personer. Naturligtvis finns det vissa stora öar som Phuket Island i Thailand där olika kategorier av personer kan njuta av en minnesvärd semester.
En annan sak som du måste tänka på är ditt boende. Det är lätt att säga att du vill resa till någon plats men vad händer om boendet är för dyrt. Återigen, om du inte reser måste ensam du tala med dina medresenärer. Om du reser som en del av en stor grupp kan du hyra en villa som ett mer prisvärt alternativ. Kontrollera dessutom läge för ditt boende. Även om öarna omges av vatten, finns det många hotell och motell som ligger långt från havet/havet. Den bästa idén är att hitta boende som ligger nära en sandstrand.
Nästa, experter rekommenderar att göra planer för verksamheten. Som ni vet, är din tid begränsad så du måste använda dina dagar till max. Förutom de vattensporter som du kan njuta av, kan du också kontrollera lokala museer, gallerier och attraktioner. Du kan också använda denna tid för att göra något bra för din hälsa som att ta fitnesslektioner.
Slutligen Använd internet för att få mer information om platser som du är intresserad. Internet är full av webbplatser som kommer att ge all information du behöver att njuta av en trevlig semester.

Topp 5 städer att besöka när du planerar en Europa resa

Juletid är den bästa tiden att tillbringa i Europa, jag vet att det är extremt kallt ute men när du ser turisterna från hela världen tillsammans med lokalbefolkningen i julstämning, plats ser himmelska och något som du inte vill missa. Nedan är listan över topp 5 städer enligt mig som är de bästa städerna att besöka när du planerar en Europa resa.
1. Rom, Italien
När jag tänker på besöka Europa, är första i min bucket list Rom. Denna italienska staden är också känd som staden på sju kullar och nyligen utsågs No.1 i listan över bästa platserna att besöka i Europa. Denna stad ger den mytiska känslan & de flesta resenärer besöker Rom är helt säker på att det är något magiskt med denna plats. Några av de populära platserna i Rom är; Roman Colosseum, Fontana di Trevi, St Peter’s Basilica etc. Rom är Italiens huvudstad staden.


2. Aten, Grekland
Denna stad är huvudstaden i Grekland och är extrema historisk betydelse. Aten är en stad där du hittar fantastiska lokala marknader, arkitektoniska monument, lade tillbaka långsam livsstil och massor och massa exotisk mat. Staden är fylld med iögonfallande monument som Parthenon, Akropolis, antika Agora och templet av olympiska Zeus etc. För historia fanatiker innehåller denna stad några av de stora museerna som; Nya Akropolismuseet, Benaki Museum, Arkeologiska nationalmuseet, som också är en attraktiv turist plats.
3. Paris, Frankrike
Staden av kärlek, mode och Eiffeltornet, Paris är bland de städer som i listan hink av nästan alla resenärer, såvida du inte redan bor i Paris. Denna stad är fylld med ikoniska sevärdheter, museer och kyrkor. Fantastisk utsikt, god mat, mode och världsklass museer ensam lockar miljontals besökare varje år. Atmosfären på denna stad kommer att ge dig en oförglömlig upplevelse. Platser att se i Paris, Louvren, Eiffeltornet, Notre Dame-katedralen, Arc de Triomphe etc.

4. London, England
Huvudstad i England, London är en av de livligaste städerna i världen, och rankades No.1 i en omröstning som Best City för familjesemestrar i Europa. Nu när efter Brexit, London är inte officiellt del av Europa, men det är fortfarande ganska nära det. Några platser att se i London är; British Museum, Towern, Big Ben, Buckingham palace, Westminster Abbey, National Gallery, Tower Bridge etc.
5. Amsterdam
Denna stad är också på varje resenärer bucket list, Amsterdam har en atmosfär av sina egna, det finns mer till det än Red light district & caféer, det en stad som står ut från alla. Amsterdam var röstat som No.1 i en omröstning av bästa vinter semester plats och du hittar många turister här under vintern. Staden är känd för dess exotiska restauranger & romantiska platser. Bästa platserna att besöka i Amsterdam är; Anne Frank House, Van Gogh Museum, Vondelpark etc.

Topp platser att utforska i Indonesien

Skönheten i Indonesien ligger i dess stränder, Komodo drakar och tusentals öar där du kan njuta av äventyret. Sprid över 5200 km med nästan 17000 öar; Indonesien ger dig gott om anledningar att resa hit för att tillbringa kvalitetssemester med familj och vänner. Mer än 500 språk lägga till mångfalden i dess kultur. Med en sådan betydande skillnad får du en chans att visualisera vissa kulturer, mat och livsstil, att lägga till den stora attraktionen.
Med sådan en stor mångfald, landar här utan förberedelse kan slösa din tid och pengar både, så här har vi skapat en lista över topp platser att utforska i Indonesien när du reser här.
Java
Det är en av de mest vackra och fantastiska platserna i Asien. Det har den naturliga mångfalden och vulkaner. De stora platserna att utforska i Java är Jakarta, Yogyakarta, Bogor och Bandung.
Sumatra
Vackra andraplatsen i Indonesien är Sumatra. Om du vill spendera några realtid från kaos, sedan steg här. Du kommer att känna frisk luft, eftersom det har en majoritet av öar varav vissa är fortfarande oupptäckta. De stora platserna att utforska i Sumatra är Bukit Lawang, Danau Toba och Danau Maninjau.
Bali
Vackra tredjeplatsen i Asien och naturligtvis i Indonesien är Bali. Dess befolkning är cirka 3,1 miljoner med en hög konstnärlig kultur som måste du vill lära dig. Det är lite överbelastad och kommersialiserat men fortfarande sin ursprungliga charm lockar folk från hela världen. De största ställena att resa hit är Kuta, Sanur och Candi Dasa.
Lombok och Gili öarna
En annan utmärkt plats att besöka i Indonesien är Lombok och Gili öarna har Sasak personer som dess primära befolkning. Till skillnad från Bali har den en hel del utrymme och stränder som är perfekt för en semester. Trafik och föroreningar är för mindre, så du inte kommer känner fastnat i en tung belastning på en stad snarare kommer du att känna frisk. De stora platserna att utforska här är Gili Islands, Senggigi och Tetebatu.

Strändernas outforskade thailändska skönhet

Thailand har lfor ganska lång tid nu varit en av de mest exotiska semestermål för folk från den västra delen av världen. Bilder av leende människor och sublima palmkantade stränder, att rusa i Bangkok och landets legendariska köket, förtrollande lure Thailand verkar har välsignats av buddistiska gudarna från alla vinklar möjligt och lika.

Fortfarande, för en resenär, kan det vara alldeles nedslående att resa halvvägs runt jordklotet bara för att finna din dröm thailändsk strand och en rad kaféer som Starbucks-relaterade skyltning.
Utan tvekan är väl upptrampade stränderna på Ko Phi Phi, Ko Samui och Ko Phangan utsökt vackert. Men om du letar efter en liten privat bit av himlen från Thailands turist befolkningen, Följ våra leda till några av de eskapader som du skulle älska.
Koh Lao Liang
Just offshore från den berömda Trang-provinsen, i södra delen av landet ligger Koh Lao Liang. Det är ett paradis för de flesta utländska turister, som avser att hålla sig till Krabi provinsen i norr. Och som kanske har en hel del göra med varför thailändarna på små weekendresor från landets huvudstad hittar ön en av landets bäst bevarade ön hemligheter. Uppsjö av kalkstensklippor klättra över en perfekt halvmåne av vit sandstrand på Koh Lao Liang och exklusiva havet camping tält är alltid där för att ge eko-minded och bekvämt boende med surrning havet-vågorna rätt förutom du.
NaiHarn Beach
På om en sträcka på 1 timmes flygning från staden Bangkok, ön Phuket, på Thailands Andaman kusten, handlar om som oupptäckta som Wonderlan skapad av Walt Disney. Ska det packas lite insider kunskap, kan du fortfarande leva öns fantastiska stränder i relativ fred och isolering som ingen annanstans. Nai Harn Beach, på den södra änden av ön Phuket finner ett särskilt omnämnande. Den har bara en myriad av hotell för alla plånböcker längs en kraftigt bevuxen grön-stranden och är ett populärt resmål för lokalbefolkningen. En yatch club är tillgänglig för asylsökande av en annorlunda upplevelse helt och hållet.
Railay Beach och Ko Kood stränder är två av de okända namn och väntar på att vara ren glädje för explorer i dig. Inte har du packat väskan ännu?