Några bra skäl att besöka Frankrike

Enligt senaste statistiken reser mer än 85 miljoner turister till Frankrike varje år vilket gör detta land den mest besökta platsen i världen. Detta skäl bör motivera dig att resa dit, men om detta inte är tillräckligt; Vi kommer att ge några fler anledningar.
God mat
Det franska köket är känt över hela världen och du kan hitta franska restauranger i nästan varje större stad i världen. Men om du vill smaka unika franska rätter måste du resa till Frankrike. Bouillabaisse, croissant, ratatouille, fois gras, sufflé, ganache – dessa är några av de saker som du kan prova i några vackra franska restaurang. Naturligtvis, för att uppleva skönheten i franska köket, bör du också beställa ett franskt vin. Som vi alla vet, är Frankrike känd för de stora vinerna.
En riktigt romantisk plats
För många människor är Frankrike en symbol för romantik. Det finns många ställen såhär över hela Frankrike. Till exempel kan du ta en romantisk tur till några av de populära slott som Fontainebleau slott av Château de Chambord. Eller kanske kan du besöka en vacker trädgård som trädgårdarna i Latour-Marliac eller Versailles. Onödigt att säga, ger staden Paris ensam dussintals romantiska ställen för unga par, nygifta och äldre par också.
Konst och kultur
Frankrike är ett land där du kan utforska hundratals museer. Naturligtvis, den mest kända är Louvren. Detta Museum innehåller Mona Lisa, men det har också mer än 30.000 konstverk från konstnärer som Raphael, Caravaggio och Rembrandt, Leonardo da Vinci. Förutom Louvren, kan du också besöka till Musee d’Orsay, Musée national d’Art Moderne, slottet i Versailles och många andra platser där konstverk från Frankrike och andra länder i världen visas.
Shopping
Om du gillar shopping då du kommer definitivt att njuta av din vistelse i Frankrike. Frankrike erbjuder ett brett utbud av trendiga butiker och detta är särskilt sant för Paris som ofta kallas modehuvudstad av världen. Om du gillar billigare saker, kan du besöka loppmarknaderna.

Några måste se saker i Brasilien

Så, du tänker spendera din semester i Brasilien, men du är inte säker på vad du kan se och göra där. Antalet turister som besöker Brasilien ökar för varje år. Detta är inte en överraskning för många människor som har besökt Brasilien. De vet att Brasilien har hundratals miles av sandstrand, ett skönt tropiskt klimat, mest fascinerande och största regnskogen i världen och trevliga och roliga människor. Nu låt oss belysa några av de saker som du kan besöka i Brasilien.
Till att börja med kan du gå till Amazon. Amazon är den största biologiska reserven i världen. Det är hem till mer än 30% av alla levande special på vår planet. Dessutom ligger tio av tjugo största floder i Amazonas. Nästa, kan du besöka Rio de Janeiro. Även om detta inte är Brasiliens huvudstad staden, denna stad kommer definitivt att skapa några trevliga minnen för dig. Detta är en kaotisk, men vänlig och avslappnad och upptagen stad på samma gång! Några av de mest kända byggnaderna i Brasilien ligger i Rio de Janeiro som statyn av Kristus Frälsaren, Theatro Municipal, Escadaria Selaron, Catete Palace och många andra byggnader.
Rio är hem till Tijuca National Park som är fylld med många olika växter och djur. En annan stor park som är perfekt för vandrare som letar friluftsliv ligger nationalparken Diamantina ligger i Bahia. Lederna finns finns det fantastiska.
Om du är intresserad av naturliga underverk, sedan missa inte den Iguassu Falls. Detta falls har en status av ett UNESCO världsarv. Det ligger djupt i en vacker tropisk skog. Det finns faktiskt mer än 250 falls täcker en yta på tre kilometer.
Personer som gillar surfing kommer älska Brasilien. Den bästa perioden av året för denna typ av verksamhet är mellan November och mars i norra och mellan April och oktober i söder.
Slutligen, brasiliansk mat är fantastisk, så prova deras nationella rätter medan du är inblandad i någon av dessa aktiviteter som vi har nämnt tidigare.

Saker att se och göra i Singapore

Varje år reser miljoner människor till Singapore. Om du planerar att besöka detta vackra tillstånd, bör du lära dig mer om de saker som det erbjuder. Singapore är faktiskt en stadsstat som ligger på den sydligaste delen av Malackahalvön i Sydostasien. Singapore består av över 60 små öar inklusive den berömda Jurong och Sentosa. De som besöker Singapore, har många olika alternativ när det kommer till underhållning, sightseeing, shopping, restauranger och boende. Nu låt oss nämna några av de saker som människor kan se och göra i denna stadsstat.
Först av allt, du kan besöka Singapore Flyer som är en av de största observation hjulen i världen. Det är 150 meter bred och 165 meter hög och har 28 stora kapslar som rymmer 28 passagerare. Resan varar en halvtimme och du kan använda det för att se många spännande saker från toppen.
Om du vill lära dig mer om historia, kultur och tradition av Singapore, bör du undersöka Kampong Glam, China Town och Little India. Den berömda Perakanan store-hus göra China Town speciell. Dessa är de platser där du kan hitta många olika saker bland annat kläder, smycken, örter och livsmedel. China Town är ett område där du kan se några berömda attraktioner som Sri Mariamman templet och den Buddha Tooth Relic Temple. Att utforska Little India tar dig på en helt annan värld. Utnyttja detta tillfälle för att besöka några teahouse, våt marknaden och restaurangtorg på Tekka centrum och några av de många restaurangerna.
Om du besöker Singapore med dina barn, bör du definitivt kolla Singapore Zoo. Det finns många turer och utställningar kan du njuta av det som natt safarin till exempel. Djurparken har också en närbild miljö för människor som vill titta på djur noga. Universal Studios ligger på Sentosa Island är en annan sevärdhet som dina barn kommer älska. Detta är faktiskt den första movie theme parken i denna del av Asien.
Tänk på att dessa är bara några av de saker som du kan se och göra i Singapore – The Lion City.