Tips att kommer att hjälpa dig bo säkert på ön semester

Det finns ingen tvekan om att spendera en semester på de vackra stränderna i vissa exotiska ön är en av de bästa saker du kan göra, men du bör vara medveten om att det finns vissa saker som kan förstöra din semester. Öarna är bra platser där du kan känna spänningen och skönhet av semester, men i vissa fall saker kan få fula snabbt. Det är till exempel inte ovanligt att få skadade eller sjuka. Även om de flesta människor drabbas endast insektsbett och sun stroke, finns det olika problem som kan uppstå på din semester. Den goda nyheten är att det finns några enkla saker som vi kan göra för att njuta av våra ön semester utan krångel.
Du bör först och främst komma ihåg att det är viktigt att skydda sig mot bett av insekter. Detta gäller särskilt när det gäller tropiska öar där det inte är ovanligt att finna djungler eller regnskog. Denguefeber och malaria är två saker som du absolut inte vill få medan du är på semester. Det bästa sättet att skydda dig själv och din familj från dessa insekter är att köpa myggmedel. Glöm inte att dessa insekter är vanligtvis aktiva i Soluppgång och solnedgång.
Tyvärr, tropiska öar inte locka bara turister; de är ofta besök av tjuvar och bedragare, så måste du vara extra försiktig med dina tillhörigheter. Håll dina väskor och plånböcker nära dig och hålla den zippade och låst hela tiden. Undvika att spela några konstiga spel som handlar om pengar på gatorna eller stränder.
Du kanske har hört om detta nästa säkerhet tips, men vi kommer att nämna det igen eftersom det är mycket viktigt. Stanna inte för mycket i solen. Långsiktig exponering för solen kan leda till solbränna och andra hudproblem. På samma gång, glöm inte att förbruka mer vatten. Stanna hydratiserade bör din högsta prioritet.
Slutligen, om du planerar att engagera sig i någon fysisk aktivitet se till att du styrs och övervakas av proffs.

Några fantastiska semester destinationer i Europa

Europa är en av de minsta, men mest viktiga kontinenterna på vår planet. Ordet Europa gör människor tycker om olika saker. Vissa tycker om vackra städer där. Andra föreställa gröna ängar och bördiga dalar. Det finns också människor som tycker om historia och konst. I alla fall lovar Europa definitivt utmärkta semesterupplevelse som du inte kan hitta på någon annan världsdel. Om du vill få mest från din nästa resa i Europa, har vi skapat en lista över platser som du kanske vill besöka medan du är där.
Rom
Rom är Italiens huvudstad staden och en av städerna som vanligtvis visas på populära europeiska turnéer. Rom har alltid varit en populär destination för turister mest på grund av dess ursprungliga traditioner och konstnärliga skönheter. Vi får inte glömma att Rom har ett rikt arkeologiska erbjudande också. Besökarna kommer att få en chans att njuta av i några av de mest magnifika konstsamlingarna från nästan varje period av mänskliga civilisationen. Den vackra arkitekturen i denna stad kan bevittnas på platser som Palatinen, Peterskyrkan, Ostia Antica och de många museerna i Vatikanen.
Barcelona
Detta kan inte vara en storstad, men Barcelona är lika viktiga och vacker som de välkända europeiska huvudstäderna. Barcelona ensam är en magnet för miljontals besökare från hela världen varje år. Denna stad är hem till några av de mest kända världsarv i världen, inklusive Hospital de Sant Pau och Park Guell. Detta är också en stad fylld med historiska strukturer, stränder, parker och andra intressanta platser. Det bästa är att du kan välja mellan super lyxiga hotell och billiga vandrarhem när det gäller boende. Välj det alternativ som passar din budget bäst.
Budapest
När människor tänker på Europa, fokuserar de oftast på den västra delen av denna fantastiska kontinent. Östeuropa är dock mycket vacker och attraktiv för. Enligt vissa erfarna resenärer är ta en rundtur i Europa utan även Ungerns huvudstad staden i det ett stort misstag. Budapest har unika arkitektur som blandar både västra och östra arkitektoniska stilar. Om du letar efter några bra exempel på denna arkitektur sedan leta efter Nagyteteny Castle Museum, Castle Hill och parlamentsbyggnaden.
Lissabon
Portugal, framför allt huvudstaden i detta land, är ett mycket attraktivt resmål, men av någon anledning glöms bort ofta av resenärer. Faktum är att Lissabon har bra boendealternativ och priser i allmänhet är lägre än priserna i andra europeiska städer. Den enda nackdelen är att du måste leta efter en billig transport för ett tag. När du kommer i Lissabon, ta dig tid att kolla alla attraktioner i staden inklusive Vasco de Gama Tower, Oceanarium och djurparken. Lissabon var en gång en av de mest aktiva hamnarna i Europa och det finns många museer i denna stad där du kan läsa mer om de ärorika historien i denna stad.

Chiang Mai – en dold pärla i Thailand

Enligt många webbplatser och tidskrifter är Chiang Mai en av de mest spännande resmål i världen. Men ändå, vanliga människor inte har hört talas om denna intressanta stad i Thailand.
I slutet av 1200-talet när staden grundades av den legendariska kungen Mengrai börjar historien om Chiang Mai. Så är det ingen överraskning varför denna stad är känd som Chiang Mai som faktiskt betyder New City. Det är värt att nämna att det var en gammal stad på samma plats som kallas Wiang Nopburi. Över tiden, har Chiang Mai utvecklats starkt försvar med massiva murar som skyddade den från Mongol invasioner och från andra angripare. När Lanna riket började förlora makten, förlorat Chiang Mai sin betydelse. De ständiga konflikterna med Burma under perioden mellan 16 och 1700-talet förbättra inte situationen. Men när situationen har stabiliserats blev staden snart huvudstad i norra Thailand. Idag är detta den näst viktigaste staden i Thailand efter Bangkok.
Människor kan hitta många sevärdheter och attraktioner i Chiang Mai. Detta är anledningen till varför tusentals människor som är redo att upptäcka nya saker om Thailand besöka denna stad.
En av de saker som gör Chiang Mai särskilda oss det stora antalet gamla buddhistiska tempel kallas Wats. Wat Chiang Man är exempelvis det äldsta templet i denna stad som grundades i slutet av 1200-talet. Besökare kan se magiker av Buddha och Läs mer om Lanna-arkitektur från detta tempel.
Den största attraktionen i den gamla delen av Chiang Mai är Wat Chedi Luang, en av de högsta byggnaderna från 1400-talet.
Templen är naturligtvis inte det enda som du kan besöka i Chiang Mai. En av de mest intressanta för utländska besökare är Chiang Mai Aquarium. Chiang Mai ligger hundratals mail från havet, men har det största akvariet i denna del av Asien. Besökare kan se mer än 8.000 havsarter.
Dessutom, besöka folk brukar nationalmuseet, Phuping Palace, Chiang Mai Zoo, botaniska trädgården och mycket mer.

Thailand – mark av nöjet

Thailand är, Siam som det hette en gång, ett fascinerande land ligger i hjärtat av Sydostasien. Turister rusar till Thailand under hela året. De besöker Thailands öar och stränder speciellt de där berömda filmer som “Anna och kungen” eller “Bron över floden Kwai” filmades. Ingen vill missa denna hisnande landskap som dessa ställen erbjuder.
Arkitekturen i Thailand
Förutom fascinerande sandstränder, kan du besöka några av dussintals imponerande buddhistiska tempel ligger i Thailand. Wat Phra Kaew anses vara den heligaste av dem och det ligger i komplex av kungens palats. Den är värd den värld berömda emerald Buddhastatyn och denna staty är faktiskt täckt med amber inte smaragd. Många thailändare och turister är belysning pinnar framför statyn eftersom det anses att denna gest ger lycka.
Transport i Thailand
Thailändarna rekommendera brukar med en taxi eller en tuk-tuk när du reser i städerna. Transport är oftast billiga. Tuk-tuk är en mycket intressant turistattraktion och detta fordon ser väldigt lik en trehjuling. De bästa förarna av Tuk-tuks kan göra en riktigt intressant körupplevelse för turister.
Ovanliga marknader i Thailand
Du kan hitta mycket ovanliga marknader i huvudstaden i Thailand-Bangkok. De är faktiskt flytande marknader. Dessa flytande marknader är en verklig attraktion och du kan välja olika marknader som erbjuder fisk, frukt och även orkidéer.
Thailändsk massage
Om du väljer att besöka Thailand finns det en sak som du inte får missa medan du är där-Thai massage. Denna världen berömda massage kommer definitivt att hjälpa dig att koppla av och rensa ditt sinne. Priserna för en session är mycket prisvärd och du har antagligen en mer massage innan du kommer tillbaka till ditt hem.
Nattliv i Thailand
En annan sak som gör Thailand stor är det nattliv som Thailand har att erbjuda. Du kan besöka många olika barer, restauranger och klubbar som erbjuder program för alla smakriktningar. Du kan ofta se grupp flickor dansar runt klubbarna och lyssna till olika typer av musik. Thailand är ett land som erbjuder en hel del nöje och underhållning.
Dessa är några av de saker som du kan uppleva i Thailand. Utforska landet, njuta av vackra solnedgångar och gå på en av de vackraste stränderna i världen. En resa till Thailand kommer definitivt vara något som du kommer ihåg!

Bästa nationella och historiska parker i Thailand

Planerar du att besöka Thailand för ett par dagar med familj eller vänner? Om ja därefter först av alla gratulationer för att göra detta bästa beslut eftersom denna jord, Thailand är en av de vackraste plats med massor av scenerier och destinationer som är makalös med andra platser i världen. Bland flera sevärdheter hittar du de nationalparker och historiska parker som de mest attraktiva platserna här får du uppleva unika saker som inte kan vara sett någon annanstans. Låt oss ta dig igenom några av de mest kända nationella och historiska parkerna om Thailand:

 

Erawan nationalpark: denna park ligger i västra Thailand. Den främsta attraktionen i denna park är Erawan Falls, som är ett vatten fall. Det liknar Erawan, en tre headed elefant i hinduisk mytologi.

 

Khao Yai National Park: ligger denna park i Nakhon Ratchasima provinsen, vilket är i den östra delen av landet. Det är den tredje största parken Thailand. Den främsta attraktionen i denna park är vilda djur som inkluderar elefanter, björnar och mycket mer.

 

Sukhothai Historical Park: Det ligger i norra Thailand. Här kan du se ruinerna av Sukhothai, som i 13: e och 14: e talet var huvudstad i Sukhothai. Inne i parken ser du om 26 tempel och en Royal Palace.
Kao Sok National Park: det är den största urskog Thailand. Det är för dem som vill den verkliga känslan av naturens skönhet i Thailand. Denna park har över 5% av den totala djurarter som är attraktion av denna park.

 

Ayutthaya Historical Park: Det är en historisk park där du ser ruinerna av den andra huvudstaden av Siam. Denna huvudstad grundades år 1350.

 

Mo Ko Chang nationalpark: Det ligger i provinsen Trat, som i östra Thailand. Denna nationalpark har över 50 öar eller du kan säga det är utvecklat med 50 öar. Med lummig skog och lugn miljö, här får du uppleva bäst av Thailand här.

 

Detta är de översta parkerna i Thailand att utforska när du reser här.