Var att gå och vad man ska göra i Thailand

I landet där det är varmt och behagligt året runt, kan du hitta många fantastiska överraskningar och oupptäckta magi spelar ingen roll om du är där för första eller femte gången. Eftersom Thailand har gott om sevärdheter och platser att besöka, ger vi dig en kort lista över saker som du kan göra om du någonsin bestämmer dig att resa i Thailand.
Vi kommer att hoppa över Bangkok eftersom vi är ganska säker på att du redan vet mycket om dess nattliv och shopping center. Om du letar efter något mer exotiskt bör du besöka Chiang Mai och Chiang Rai i norr, platser som har nästan overkligt bergsutsikt och mycket rik historia som kommer att fascinera dig.
Ruinerna av den antika staden Sukothai kommer att presentera den ärorika förflutnan i Thailand och om du vill veta mer om senaste resa till Ayuttahaya. Om du känner dig äventyrlig besöka mindre kända städerna Buriram och Loei. De blir populära bland turister under de senaste åren.
Visste du att några strider från andra världskriget ägde rum här? Om du vill hitta en plats som fortfarande är inne i den perioden, gå till Kanchanaburi. Det finns intressanta platser över hela Thailand men ibland ska du dina egna resor eftersom de inte är del av organiserade turer.
Hua Hin är en riktigt populär semesterort bland thailändare. Även den kungliga familjen tar ofta semester där.
För att känna Thailand bör du helt gå utanför fastlandet och besöka öarna. Dessa öar är kända för deras kristallklart vatten, gyllene stränder och vackra palmer. Även om Koh Chang är den största ön är det fortfarande inte mycket populär bland turister. Om du letar efter en riktigt populär ö sedan besöka Phi Phi-öarna och ta reda på hur Leonardo DiCaprio kände medan han filmade “The Beach”.
Phuket, Koh Samet, Koh Samui… dessa är alla platser värda ett besök.
Medan du är i Thailand besöker ett buddhistiskt tempel är ett måste. Det finns hundratals tempel (eller Wat som thailändarna kallar dem) över hela landet. Wat Phra Kaew i Bangkok är definitivt bland de mest populära tempel i Thailand och det är besöks av hundratals besökare och förutom att du kan se lokala troende be där. Du bör också besöka National museum, en flytande marknad eller delta i en thailändsk boxningsmatch. Glöm inte att besöka slottet också, eftersom Thailand är ett kungarike efter alla.

Utforska världen – resor till mindre kända destinationer

Är du trött på besök eller läsa om de samma populära turistmål i världen? Väl tur att vi har något för dig. Dessa få destinationer runt om i världen är verkliga gömda pärlor och om du funderar på att resa till vissa ursprungliga och attraktiva platser vi har gjort listan perfekt för dig.
Avebury, England – vi har alla hört om fantastiska gamla struktur Stonehenge. Det finns Ja några liknande strukturer runt om England och en av de mest attraktiva ligger i Avebury. Bred cirkla som denna webbplats skapar kommer att verkligen förvåna dig. Medan du är där se till att besöka museet tillägnad antikens historia.
Victoria, Argentina – det är inte bara Rom som är känd som en stad av sju kullar. Staden av Victoria i Argentina var också byggd på sju kullar som erbjuder fantastisk utsikt över den lokala naturen. Det är platsen där deltan av floden Parana börjar och det är inte konstigt varför naturen är så vacker det och varför hundratals Argentinare reser till Victoria varje år.
beninfo_se x4
Budva, Monte Negro – människor har bott i Budva för mer än 2500 år. Denna turist pärla ligger på stranden av Adriatiska havet och det är en mycket populär destination för turister i området. Under de senaste åren är de lokala myndigheterna försöker locka turister från hela världen.
Perthshire, Skottland – The Blair Castle dominerar området kring denna stad. Det var en gång hem till den berömda skotska familjen adelsmän – Atholl och det blir en av de skotska huvudattraktionerna nuförtiden när det kommer till bröllop och fester.
Bohol, Filippinerna-det finns bokstavligen tusentals öar på Filippinerna och det är svårt att säga vilken som är den vackraste. Men om du letar efter en plats som kommer att överraska dig med skönheten i dess natur, liksom Mahogony skog eller Chocolate Hills till exempel, är detta rätt ställe för dig.
Sigulda, Latvia-denna lilla stad ligger nära den vackra nationalparken Gauja på stranden av floden med samma namn. På grund av dess skönhet lockar besökare från hela Lettland, som kommer det inte bara att se nationalparken utan att besöka den medeltida Turaida slott, riddare av svärd slottet och många andra attraktioner.

 

Dessa är några av de platser som säkerligen kommer att bli mer populärt under de kommande åren, eftersom det finns många turister från hela världen som söker efter platser som inte är påverkad av massturismen.